Koncerter 2016/2017

Wild Stompers – Café Baghuset juni 2017

 

Frokostjazz på Café Baghuset

Lørdag den 17. juni 2017 kl. 11- 14

Se billederne fra frokostjazzen her

New Orleans-musik på den fede måde

Wild Stompers er en nordjysk trio med forkærlighed for New Orleans-musikken. Med en besætning bestående af guitar/banjo, bas og trommer, ligger trioen et stykke væk fra de traditionelle jazzorkestre, men opfindsomheden og spilleglæden er stor. Wild Stompers puster simpelthen nyt liv i de gamle klassikere.

Morten Christensen, guitar/banjo og sang

Anders Johansen, trommer og sang

Mads ”Bas” Eliasen, bas og sang

 

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Between the Lines

Intimkoncert i Hanstholm Bunkermuseum

Lørdag den 6. maj 2017 kl. 19.30 i Hanstholm Bunkermuseum

For første gang skifter Jazz i Thy spillested til Museumscenter Hanstholm, der nu skal lægge sine metertykke betonmure til en jazzoplevelse. ”Bunkerkoncerten” hedder Genspejl. Orkestret hedder Between The Lines, og koncerten afholdes i museumsafsnittet.

Between The Lines bruger museets helt specielle akustik som en fjerde musiker i deres ”bunkerkoncert”. Sangerinden Line Mortensens sange bliver akkompagneret af de forrygende og internationalt anerkendte musikere Jakob Mygind (sax) og Carsten Kær Nielsen (piano). Melodierne er iørefaldende, teksterne er vedkommende, og genren bevæger sig i et krydsfelt mellem singersongwriter-stilen, jazz og soul.

Line Mortensen – sang, sangskriver
Carsten Kær Nielsen – rhodes piano
Jakob Mygind – saxofon

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Blanco y Negro

Lørdag den 22.april 2017 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten her

Så er der dømt en forrygende cubansk jazzaften. Den kendte danske trommeslager Jonas Johansen har dannet et nyt band – Blanco y Negro. Efter et ophold på Cuba fik Jonas kontakt med bassisten Yasser Morejon og på Cph. Jazzfestival spillede han sammen med den fantastiske congaspiller Eliel Lazio og DR Big Band.
(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Christian Vuust & Pablo Held – Storytelling

Kærligheden til den gode sang

Lørdag den 25.marts 2017  kl.20 i Plantagehuset

I marts 2017 bliver der en unik chance for at opleve den danske tenorsaxofonist Christian Vuust og den tyske pianist Pablo Held. En duo der dyrker både nordisk og centraleuropæisk jazz. Vuust har valgt at sætte lys på den stærke europæiske jazztradition ved at invitere det tyske kæmpetalent Pablo Held med på turné. Han har sin unge alder til trods gjort sig internationalt bemærket i samarbejder med John Scofield, Chris Potter m.fl.
(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Bobo Moreno m. Northwest Bigband

Fredag den 3.marts 2017 kl.20 i Plantagehuset

Den kendte sanger kommer igen til Thy for at give os en stor aften med god bigbandswing og kendte sange fra bl.a. Franks Sinatras og Count Basies repertoire.

Northwest Bigband er sammensat til lejligheden og ledes af den lokale musiker og musikskolelærer Mads Eliasen (Mads Bas), som til hverdag underviser på Thisted Musikskole og desuden dirigerer en række andre bigbands. Musikerne er håndplukket blandt musikskolens konservatorieuddannede lærere samt de bedste amatørmusikere med tilknytning til Thy. Her finder vi f.eks. pensionerede kræfter fra Aalborg Symfoniorkester og musikere fra de lokale amatørorkestre Bogeyman Band og Thy Bigband.

 

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Michael Bladt kvintet – Next Step

Fredag den 3. februar 2017 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten med Next Step

Træd ind i Michael Bladts melodiøse og virtuose jazzverden i Jazz i Thy. Den danske komponist og saxofonist har på sit seneste album, Next Step, endnu en gang skabt en række solide og inspirerende jazzværker, som han opfører under koncerten i Plantagehuset sammen med en række kompetente musikere.
(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Jesper Thilo All Stars – “Tribute To Jazz”

Fredag den 13.januar 2017  kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Jesper Thilo har med denne gruppe samlet sine favoritmusikere indenfor det område af jazzen, hvor han befinder sig allerbedst, nemlig swingmusiken. Han er vokset op med jazzen i Danmark, lige fra Cap Horn med Papa Benny og Ricardos Jazzmen over Arnvid Meyers Orkester og Radioens Big Band i perioden Ib Glindeman til Thad Jones.
(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Jacob Fischer X-mas Friends – jazz juleshow

Lørdag den 10.december 2016kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten med X-mas Friends

Dette orkester er blevet en årligt tilbagevendende juletradition på JazzCup som er en lille hyggelig Københavnsk CD butik og Jazz cafe. I de senere år er det også blevet til en jule turné rundt i landet hvor de deler ud af deres fælles kærlighed til Amerikanske og Danske Jule-evergreens i swingende jazz udgaver – i år med en dugfrisk X-mas Friends CD i bagagen lige til at lægge under træet.

(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Thomas Clausen Quartet

Thomas Clausen Quartet feat. Tomas Franck
Lørdag den 26.november  kl.20 i Plantagehuse

Thomas Clausen, klaver Karsten Bagge, trommer – Thomas Fonnesbæk, bas – Tomas Franck, sax

Se billeder fra koncerten her

(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Strejf

Lørdag den 29.oktober 2016  kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten med Strejf 

(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Graup – Dahl – Vinding

Fredag den 30.september 2016  kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar

Snorre Kirks Quintet

Fredag den 9.september 2016 kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Se billeder fra koncerten her     og nummeret Varsity på YouTube
(mere…)

Udgivet i programmet 2016-2017 | Skriv en kommentar