Programmet 2011/2012

Harlem Ramblers

Frokostjazz på Café Baghuset

23.juni 2012 kl.11 – 14

Se billederne fra frokostjazzen

De seks musikere er fra venstre til højre: Fritz Tandrup, guitar, Jens Jørgen Sørensen, tenorsax, Kristian Høje Kristensen, trommer, Jørgen Vestergaard, piano, Mogens Nissen, altsax, Jørgen Degn, bas.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Jan Harbeck Quartet

Fredag d.30.marts 2012 i Plantagehuset  -opvarmning af de unge jazztalenter i Juizz

Se billederne fra koncerten med Jan Harbeck Quartet  og   Juizz

Ganske overraskende og som en dark horse fejede Jan Harbecks IN THE STILL OF THE NIGHT alle andre favoritter til side, da Jazz Special skulle kåre ”Årets Plade 2009”, og siden har pladeselskabet måtte genoptrykke udgivelsen flere gange. Den store offentlighed fik øjnene op for tenorsaxofonisten, og kvartetten har siden spillet landet tyndt.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

En aften med 3 stjerner ***

Fredag d.9.marts 2012 kl.20 i Plantagehuset

Sangeren Bobo Moreno optræder sammen med pianisten Ole Kock Hansen og bassisten Bo Stief. En absolut all-star trio!

Se billederne fra koncerten

Dette er en dansk trio i verdensklasse. Den bevæger sig på tværs af genrer og tager komponister som bl.a. Cole Porter, Paul Simon, Elvis Costello, Wreeswijk, Burt Bacharach, Lennon / McCartney og sågar U2 under kærlig behandling.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Koppel, Andersson, Lund

Fredag d.27.januar 2012  i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Saxofonisten Benjamin Koppel, bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Morten Lund er alle garvede og kritikerroste musikere, som optræder i en række forskellige konstellationer. De er alle tre nogle af Danmarks fremmeste og teknisk mest velbegavede jazzmusikere. De har hver for sig turneret verden rundt og samles denne aften i en helt ny og unik konstellation, hvor instrumenternes samspil er i centrum.

Trioens swingende kammer-jazz lægger sig klaverløst i kølvandet på det klassiske trioformat. Koppel/Andersson/Lund’s repertoire er et fantastisk mix af groovy klassikere fra jazzhistorien blandet med egne, nyere melankolske kompositioner med en nordisk lyd.

Vi bevæger os i et bredt spektrum, der går fra de smukke, stille jazzballader med den enkle melodi, og hele vejen ud til de grov-swingende, kraftfulde grooves, der kun kan spilles af musikere af denne karat.

Morten Lund:

Morten Lund er ikke blot en af landets bedste og mest eftertragtede og anmelderroste trommeslagere, men har i de seneste år markeret sig stærkt på den internationale jazzscene. Som medlem af den Italienske stjernepianist Stefano Bollani´s trio med makkeren Jesper Bodilsen på bas turnerer Morten i øjeblikket verden rundt på de største scener og festivaler, ligesom de for nyligt har fået deres eget TV program i Italien med live jazzmusik!

Morten har medvirket på mere end 100 albums og bliver ofte rost for sit sprællevende, dynamiske, humoristiske – og ultrakreative trommespil – ikke ulig hans musikalske “far” og forbillede – trommelegenden Alex Riel.

Benjamin Koppel:

Alsidighed og innovation er blandt nøgleordene for den anerkendte og prisbelønnede saxofonist Benjamin Koppel, der allerede som 15-årig dannede sit første band og siden har udgivet over 25 albums i eget navn. Ligesom sin far, komponisten og hammondorgel-spilleren Anders Koppel og sin farfar, pianisten og komponisten Herman D. Koppel, komponerer Benjamin Koppel både musik, og er også selv udøvende musiker. Benjamin Koppels eget instrument er saxofoner i alle størrelser. Dem spiller han både klassisk, jazz, pop, og rock på. Som komponist er Benjamin Koppel en meget alsidig herre, og inspirationen finder han i alt fra Michael Jackson til Messian over Stevie Wonder, Sonny Rollins, Beethoven og Bartók. I midten af 90erne stiftede Benjamin Koppel Mad Cows Sing, et ensemble bestående af musikere med både klassisk og rytmisk baggrund. Alsidigheden indenfor den rytmiske musik kommer også til udtryk som medlem af rock –pop orkesteret Moonjam.

Han har optrådt og indspillet plader med en perlerække af store jazznavne såsom Larry Goldings, Bill Stewart, Al Foster, John Abercrombie, Phil Woods og mange, mange flere. Hans samarbejde med Kenny Werner har kastet fire plader af sig, og flere er på vej.

Thommy Andersson:

Den kritikerroste svenske bassist Thommy Andersson har i årevis været blandt de mest efterspurgte bassister i Skandinavien. Han har været sideman i et hav af konstellationer og har spillet indenfor de fleste genrer – fra pop til bop, fra punk til heavy til nordisk jazz og avantgarde. Han spiller bl.a. med i Pierre Dørges New Jungle Orchestra, Ibis, Dynamite Vikings og Pellecoustic Quartet. Derudover har han udgivet soloalbums, hvor bl.a. ”Wood Blood” fra 2008 høstede en 6-hjertet anmeldelse i Politiken.

 

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

OFFPISTE GURUS

Fredag d.2.december 2011  i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Vi kan ikke få nok af Fredrik Lundin i Jazz i Thy, og her er han i en helt anden ny og spændende sammenhæng.
Kendere af Fredriks to Music Award-vindende albums med Overdrive, vil formentlig kunne nikke genkendende til den kogende, grund-groove’ene bund og magtfulde saxofon, men der er kommet en ny skrøbelighed til med Trinelises intense vokal og hendes ikke just candyfloss-dryppende tekstunivers.>
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Indra

Lørdag d.5.november 2011 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Endnu en stor jazzsangerinde besøger Thy.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Stefan Pasborg ”Firebirds and Other Species”

feat. Fredrik Lundin, Peter Rosendal og Jeppe Tuxen.

Fredag d.30.september 2011 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Stefan Pasborg er en musiker styret af en indre energi og kraft, der altid udmunder i et stærkt kunstnerisk udtryk.

Han har markeret sig som én af de mest fremtrædende og succesfulde trommeslagere på den danske scene igennem de sidste 10 år, og er samtidig én af de få danske musikere, der har opnået så stor kunstnerisk succes med flere af sine egne orkestre, at han har optrådt over store dele af verden med disse orkestre.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Mads Tolling Kvartet – en hyldest til Svend Asmussen

Fredag d.9.september 2011 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Der er stolte danske traditioner, når det handler om at spille en god jazzviolin.
Den nu 95-årige Svend Asmussen kan fortsat vække opsigt i USA, og samme sted – med fast adresse i San Francisco – slår den unge Mads Tolling med succes sine folder. Han er et forholdsvis ubeskrevet blad herhjemme, men Tolling har også boet over there siden 2000, hvor musikstudierne på Berklee College of Music i Boston begyndte. Allerede få år efter blev der lagt mærke til den talentfulde og viljestærke musiker, som har spillet med store navne som Kenny Baron og Joe Lovano.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar

Astro Buddha Agogo feat. Uffe Steen

Lørdag d.27.august 2011 på Stenbjerg kro

Se billederne fra koncerten

Bag det mystiske navn på dette band gemmer der sig en trio, som efter mangfoldige koncerter, primært på et af de københavnske jazz-fans mest populære vandingssteder, La Fontaine, nu på det sidste har vovet sig ud i dagslyset i det danske land.
(mere…)

Udgivet i programmet 2011-2012 | Skriv en kommentar